Ev yapımı likör yapmayı seviyorum ve kimselere vermiyorum sadece kendim içiyorum :))) şaka bir yana bu armut likörü favorilerimden birisidir.
Lezzet olarak ipeksi pürüzsüz zengin ve lüks daha anlatmalımıyım ? 🙂
Bu meyveler, ham formlarında bir lezzet yumruğunu paketler ve ayrıca zaman içinde demlenmesine izin verildiğinde bunu güzel bir şekilde alkole aktarır. Aslında alkol, bu harika lezzetleri oldukça hızlı bir şekilde emer, bu yüzden zaman geçirmeden beklemeden yapmak gerekir 🙂
Bu likörün olgunlaşması ne kadar sürer?
Bu likörün olgunlaşması toplam 2 hafta sürer, bu yüzden şimdi başlamanın tam zamanı … Armut likörü yapmak çok kolaydır, sadece birkaç basit malzemeyi bir araya getirmek ve işi doğa ana’nın yapmasına izin vermek gerekiyor
Armut likörü için malzemeler
- 1 büyük armut
- 1/2 tarçın çubuğu
- Küçük parçalara bölünmüş 1/4 hindistan cevizi
- 2 şerit kurutulmuş portakal kabuğu
- 6 ad. karanfil
- 500ml votka- yada etil alkol 40 vol
- 150g/toz şekeri (pudra şekeri varsa daha iyi olur)
armut likörü nasıl yapılır
- Olgun fakat lekesiz bir armutunuz olduğundan emin olun ve durulayın ve kurulayın.
- Armutun her yerini ince bir şişle delin
- Armutu, tam oturacağı ve 500ml votkanızın yeteceği steril bir cam kavanoza koyun .
- Baharatları ve portakal kabuğunu ekleyin
- kurutulmuş portakal kabuğunu yapmak için, veya iyice temizlenmiş ve durulanmış bir portakalın kabuğunu soymak için bir patates soyucu kullanın, acı beyaz özü değil, sadece kabuğunu aldığınızdan emin olun. Portakal kabuğunu bir gece boyunca havalandırın veya tamamen kuruyana kadar çok düşük ısıda bir fırında ısıtın. Bu portakal aromasını yoğunlaştırır.
- Kavanozu votka veya etil alkolü (40 vol) doldurun ve kapağı kapatın
- 1 hafta boyunca güneşli bir pencere pervazına yerleştirin.
- 1 hafta sonra kavanozu açın ve şekeri ekleyin.
- İyice çalkalayın ve şekerin tamamen çözülmesini sağlamak için her gün sallayın şeker iyice erimeli bir hafta daha karanlık bir dolapta bir kenara koyun aklınıza geldikçe sallamaya devam.
- Armut ve baharatları kavanozdan çıkarın ve içindekileri çift kat müslin kaplı bir elekten süzün (veya bir kahve filtresi kullanın), gerçekten berrak bir likör elde etmek için bu kısmı iki kez yapın iyi olur.
- Sıvıyı sterilize edilmiş bir şişeye boşaltın ve boş zamanlarınızda yudumlayın.
Bu, serin ve karanlık bir dolapta bir yıla kadar saklanır.
Son yorumlar