armut likörü nasıl yapılır
- Olgun fakat lekesiz bir armutunuz olduğundan emin olun ve durulayın ve kurulayın.
- Armutun her yerini ince bir şişle delin
- Armutu, tam oturacağı ve 500ml votkanızın yeteceği steril bir cam kavanoza koyun .
- Baharatları ve portakal kabuğunu ekleyin
- kurutulmuş portakal kabuğunu yapmak için, veya iyice temizlenmiş ve durulanmış bir portakalın kabuğunu soymak için bir patates soyucu kullanın, acı beyaz özü değil, sadece kabuğunu aldığınızdan emin olun. Portakal kabuğunu bir gece boyunca havalandırın veya tamamen kuruyana kadar çok düşük ısıda bir fırında ısıtın. Bu portakal aromasını yoğunlaştırır.
- Kavanozu votka veya etil alkolü (40 vol) doldurun ve kapağı kapatın
- 1 hafta boyunca güneşli bir pencere pervazına yerleştirin.
- 1 hafta sonra kavanozu açın ve şekeri ekleyin.
- İyice çalkalayın ve şekerin tamamen çözülmesini sağlamak için her gün sallayın şeker iyice erimeli bir hafta daha karanlık bir dolapta bir kenara koyun aklınıza geldikçe sallamaya devam.
- Armut ve baharatları kavanozdan çıkarın ve içindekileri çift kat müslin kaplı bir elekten süzün (veya bir kahve filtresi kullanın), gerçekten berrak bir likör elde etmek için bu kısmı iki kez yapın iyi olur.
- Sıvıyı sterilize edilmiş bir şişeye boşaltın ve boş zamanlarınızda yudumlayın.
Bu, serin ve karanlık bir dolapta bir yıla kadar saklanır.