Apple Jack Brendy Tarifi

Apple jack Brendy tarifi için ilk önce elma şarabı yapmamız lazım eğer elinizde elma şarabı varsa mutlaka deneyin dostlar muhteşem oluyor.

Şimdi şarap için anlatıma geçelim…

Malzemeler : 

4 litre elma suyu

460 gr şeker

1 kuru maya (eğer eliniz de şarap mayası yoksa tercihen 11 gr instant kuru maya )

3 tatlı kaşığı yoğurt, hafif sulu kısmı

Fermantasyon kovası (kovanız yoksa 10 litrelik temiz su şişesi cam şişe de olabilir yeterki kapağı olsun)

Yapılışı : 

Şimdi fermantasyon kovamıza 4 litre %100 elma suyunu aktarıyoruz akabinde 460 gram şeker ekliyor ve iyice karıştırıp şekeri eritiyoruz bir paket instant mayayı ekleyip 3 tatlı kaşığı yoğurdun sulu kısmından ekliyor kovamızı kapatıyor hava kilidini vuruyoruz yaklaşık 20 ile 30 gün arasında fermantasyon bitiyor oda sıcaklığında olması önemli fermantasyon bittiğinde üsten sifonlama yaparak başka bir kaba alıp bir kaç gün daha kapalı şekilde bekleyip tortusunun iyice tabana çökmesini sağlıyoruz sonra tekrar üstten sifonlama yaparak şarabımızı şişelere alıyoruz…

Gelelim App jack Brendy Tarifine :

Şişelediğimiz şarabı kimi cam şişelerde yapıyor patlama riskini göze almak istemezseniz plastik temiz şişelerde yapabilirsiniz zaten kısa sürecek şişelerimizi derin dondurucuya katarak donmasını sağlıyoruz sonra donan şişeleri derin dondurucudan çıkarıp oda sıcaklığında kapağını açıp yan yatırarak %60 ının erimesini sağlıyoruz… %25 oranında alkole sahip şahane bir brendy elde etmiş olursunuz.

selamlar sevgiler.

 

7.806 Okuma Sayısı